Waarom niet in Gulden (NLG) investeren

In eerste opzicht lijkt Gulden (NLG) een bijzonder interessant project vanwege de ideeën er achter, technische ontwikkeling en de meeste mensen die er mee bezig zijn of waren.

Echter, er is één groot probleem bij Gulden, en dat is de oprichter van Gulden, Rijk Plasman.

In 2014 heeft Rijk Plasman 60 miljoen gratis Guldens verkregen d.m.v. de “premine” van 170 miljoen gulden. Deze guldens zijn dus nooit gekocht maar heeft hij zich toegeëigend en zijn nu zijn privébezit. Daarnaast heeft hij in die beginperiode aan shares verkocht voor honderden Bitcoin. Rijk Plasman bezit dus meer dan voldoende geld aan beide zijden om te kunnen doen met Gulden wat hij wil.

Omdat het een kleine markt is, is de prijs van Gulden überhaupt met relatief weinig geld omhoog of omlaag te manipuleren. Daarom kunnen “normale” investeerders in de meeste gevallen alleen uit Gulden stappen door enorme verliezen te nemen. Het is bekend dat je als koper van een cryptomunt het risico neemt dat als je op het verkeerde moment instapt en/of uitstapt daardoor verlies maakt en op het juiste moment mooie winst kan maken, bij Gulden is er echter iets bijzonders aan de hand en dat is Rijk Plasman en hoe hij met mensen denkt te kunnen omgaan.

Rijk wil Gulden ook delisten van Bittrex ondanks dat de overgrote meerderheid van de gulden-bezitters daar op tegen zijn, maar hij blijft hier toch mee door gaan om dat doel te bereiken. Delisting bij Bittrex zal hoogstwaarschijnlijk een sterke prijsval van Gulden betekenen, het product zal nog meer alleen komen te staan.

Op de Gulden Slack wordt het idee geopperd dat Gulden “van ons allemaal” is en worden mensen gemotiveerd om tijd en geld te investeren hierin.  Echter is de Gulden zeker niet “van ons allemaal”. Het is Rijk Plasman die beslist wat er met Gulden gebeurd en hij heeft ook herhaaldelijk laten weten dat hij niet van plan is om die positie op te geven. Het decentrale ideaal zoals bij sommige cryptovaluta als Bitcoin is dus bij Gulden (NLG) zeer ver te zoeken. Nu kan een bepaalde organisatie voor inovatie en ondersteuning zoals Charlie Lee met de Litecoin foundation, of Binance met de Binance coin, zeker zeer positief zijn, echter Rijk Plasman bij Gulden heeft een bijzonder negatieve manier om met mensen om te gaan. Hij zoekt actief het conflict op met iedereen die het niet voor de volle 100% met hem eens is of in zijn ogen dom, probeert mensen te kleineren, en op de Gulden Slack wordt iedereen verbannen die maar enigszins kritisch is. Dit zijn vaak gewone mensen die in de meeste gevallen veel geld kwijt zijn geraakt door te vertrouwen in het project van Rijk Plasman, en dan durft hij ook nog eens openlijk zo respectloos met die mensen om te gaan.

Er bestaat een alternatieve Slack en ook een Telegram kanaal uncensored. Deze beide kanalen heeft hij inmiddels verlaten na de vele aanvaringen met mensen. Respect voor mensen is volgens Rijk maar onzin en is hier heel duidelijk in. Ook heeft hij ontelbare malen aangetoond totaal niet de wil te hebben of in staat te zijn om zijn gedrag verbeteren.

Daarbij maakt Rijk Plasman er geen geheim van dat hij van iedereen af wil met een idee dat niet precies 100% bij die van hem past. Dat zijn mensen die in eerste instantie niets tegen hem hebben en het project wilden steunen. Hij zegt daar zelfs plezier in de hebben.

Citaat Rijk Plasman:

“And I like the challenge of getting rid of a few of these people.”

Rijk Plasman bezit het unieke talent om moeiteloos van vrienden vijanden te maken.
Dit effect zie je op individueel niveau maar ook bij andere partijen. Bijvoorbeeld de problemen met Coinomi en daarna weer Cryptobridge.

Telkens als de community probeert met veel moeite wat positiefs voor elkaar te krijgen voor Gulden komt Rijk die alles weer de grond in trapt met zijn negatieve gedrag. Met als gevolg dat de simpele investeerder weer nog meer verlies gaat maken (Rijk Plasman zelf uiteraard niet).


Gulden is juist iets wat afhankelijk is van de publieke opinie en daarme het vertrouwen dat mensen moeten hebben om geld te investeren in het project, dit maakt het uiteraard bijzonder riskant.

Het is extra moeilijk voor mensen die hun geld hebben vastgezet in Gulden door te witnessen voor een periode van een maand tot zelfs drie jaar en te laat tot de conclusie komen dat elke Gulden bezitter afhankelijk is van Rijk Plasman en wat voor een iemand hij is, en nog geen eens er uit kunnen stappen op een zelf gekozen moment.

Een Miner kan stoppen met Gulden wanneer hij dat wil en verder met het steunen van een andere coin maar een Witnesser niet, die moet wachten totdat het geld weer vrijkomt.
Hierdoor waant Rijk zich nog meer, maar uiteraard compleet ten onrechte “untouchable”.


  

   
 

Betrouwbaar thuiswerkBinance, wereld's meest betrouwbare Crypto-platform biedt nu ook de mogelijkheid om Euro en Britse pond tegen Bitcoin en Ethereum te handelen.
U kunt Euro's direct opnemen naar uw bankrekening.
Voor de eerste 5000 complete aanmeldingen wordt elk 20 euro gratis weggegeven.

Aanmelding is hier mogelijk of d.m.v. onderstaande QR-code

Aanmelding op de complete Binance is hier mogelijk of d.m.v. onderstaande QR-code

 

Privacy Policy