Waarom niet in Gulden (NLG) investeren

In eerste opzicht lijkt Gulden (NLG) een bijzonder interessant project vanwege de ideeën er achter, technische ontwikkeling en de meeste mensen die er mee bezig zijn of waren.

Echter, er is één groot probleem bij Gulden, en dat is de oprichter van Gulden, Rijk Plasman.

Hij heeft indertijd 60 miljoen gratis Guldens verkregen d.m.v. de “premine”. Daarnaast heeft hij in die beginperiode aan shares verkocht voor honderden Bitcoin. Rijk Plasman bezit dus meer dan voldoende geld aan beide zijden om te kunnen doen met Gulden wat hij wil.

Omdat een kleine markt is, is de prijs van Gulden überhaupt met relatief weinig geld omhoog of omlaag te manipuleren op momenten die gunstig zijn voor de manipuleerder. Daarom kunnen “normale” investeerders bijna alleen uit Gulden stappen door enorme verliezen te nemen. Het is bekend dat je als koper in een cryptomunt het risico neemt dat je op het verkeerde moment instapt en/of uitstapt en daardoor verlies maakt maar bij Gulden is er iets bijzonders aan de hand en dat is Rijk Plasman.

Rijk wil Gulden ook delisten van Bittrex ondanks dat de overgrote meerderheid van de gulden-bezitters daar op tegen zijn, maar hij blijft hier toch mee door gaan om dat doel te bereiken. Delisting bij Bittrex zal hoogstwaarschijnlijk een sterke prijsval van Gulden betekenen, het product zal nog meer alleen komen te staan en nog maar op 1 plek te verkrijgen zijn.

Op de Gulden Slack wordt het idee geopperd dat Gulden “van ons allemaal” is en worden mensen gemotiveerd om tijd en geld te investeren hierin.  Echter is de Gulden zeker niet “van ons allemaal”. Het is Rijk Plasman die beslist wat er met Gulden gebeurd en hij heeft ook herhaaldelijk laten weten dat hij niet van plan is om die positie op te geven. Het decentrale ideaal zoals bij sommige cryptovaluta als Bitcoin is dus bij Gulden zeer ver te zoeken.

Nu zou deze situatie voor sommige investeerders nog acceptabel zijn als het een goed project betreft waar toekomst in zit ware het niet dat Rijk Plasman een bijzonder negatieve, en zelfs kinderlijke manier heeft om met mensen om te gaan. Hij zoekt actief het conflict op met iedereen die het niet voor de volle 100% met hem eens is of in zijn ogen dom is, beledigd mensen om de meest belachelijke redenen, probeert mensen te kleineren en op de Gulden Slack wordt iedereen verbannen die maar enigszins kritisch is. Er bestaat een alternatieve Slack en ook een Telegram kanaal uncensored. Deze beide kanalen heeft hij inmiddels verlaten na de vele aanvaringen met mensen. Respect voor mensen is volgens Rijk maar onzin en is hier heel duidelijk in. Ook heeft hij ontelbare malen aangetoond totaal niet de wil te hebben of in staat te zijn om zijn gedrag verbeteren.

Daarbij maakt Rijk Plasman er geen geheim van dat hij van iedereen af wil met een idee dat niet precies 100% bij die van hem past. Dat zijn mensen die in eerste instantie niets tegen hem hebben en het project willen steunen. Hij zegt daar zelfs plezier in de hebben.

Citaat Rijk Plasman:

“And I like the challenge of getting rid of a few of these people.”

Rijk Plasman bezit het unieke talent om moeiteloos van vrienden vijanden te maken.
Dit effect zie je op individueel niveau maar ook bij grotere partijen. Bijvoorbeeld de problemen met Coinomi en daarna weer Cryptobridge. Telkens als de community probeert met veel moeite en geld wat positiefs voor elkaar te krijgen voor Gulden komt Rijk die alles weer de grond in trapt. Met als gevolg dat de simpele investeerder weer nog meer verlies gaat maken (Rijk uiteraard niet).

Gulden is juist iets wat afhankelijk is van de publieke opinie en het vertrouwen dat mensen moeten hebben om geld te investeren in dit project, dit alles maakt het uiteraard bijzonder riskant.

Het is extra moeilijk voor mensen die hun geld hebben vastgezet in Gulden door te witnessen voor een periode van een maand tot zelfs drie jaar en te laat tot de conclusie komen dat elke Gulden bezitter afhankelijk is van Rijk Plasman en wat voor een iemand hij is, en nog geen eens er uit kunnen stappen op een zelf gekozen moment.

Een Miner kan stoppen met Gulden wanneer hij dat wil en verder met het steunen van een andere coin maar een Witnesser niet, die moet wachten totdat het geld weer vrijkomt.
Hierdoor waant Rijk zich nog meer, maar uiteraard compleet ten onrechte “untouchable”.


 

Zolang Gulden nog niet gedelist is van Bittrex kunt u Gulden (NLG) wisselen hieronder:


 

   

 

Betrouwbaar thuiswerk

Privacy Policy