Home Bescherm Website Bescherm E-mail Vecht terug Tips

PayPal Alternatieven

Betrouwbaar thuiswerk

De gevolgen van Spam moeten niet onderschat worden. Het neemt onvoorstelbare hoeveelheden capaciteit op het Internet in beslag wat het Internet voor iedereen duurder maakt. Nog ernstiger is de irritatie die spam teweeg brengt bij ontelbare mensen en het ongelooflijk aantal uren die verspilt worden met het verwijderen van spam-berichten. Spammers behoren tot criminelen die het niets kan schelen dat ze een 1.000.000 mensen irriteren om daar van 1 te vinden die hun producten koopt. Als ze maar genoeg berichten versturen maken ze nog altijd grote winsten.

1. Niet alle automatisch verzonden mail is Spam
In het algemeen is Spam gedefinieerd als ongevraagde "bulk"-email. Spam is mail welke wordt gestuurd naar duizenden willekeurige adressen en meestal anoniem. Soms kan ongevraagde mail ook persoonlijk zijn en doelgericht. Dit wordt niet beschouwd als Spam. Adverteren d.m.v. e-mail kan een nuttig medium zijn zoals post, TV of radio. Daarnaast is het mogelijk dat u een automatische mail krijgt van een site waar u zichzelf voor heeft ingeschreven. Voordat een mail als Spam meldt en zo op zwarte lijsten plaatst verzekert u zich er dan van dat het echte Spam is.

2. Beantwoord geen Spam
Ja, ze beloven om uw email-adres van de lijst te halen maar dat is een leugen. Eigenlijk willen ze een bevestiging dat uw adres werkelijk wordt gelezen door iemand. Dus is dat adres veel waard en kan verkocht worden aan andere spammers waardoor u nog meer spam zult krijgen.

3. Open geen spam-berichten
Sommige Spam-berichten zijn in html opgemaakt. Alleen het lezen van het spam-bericht kan al voldoende zijn om automatisch een bevestiging naar de spammer te sturen dat uw adres geldig is. Indien u al zeker ziet dat het een spam-bericht is open de mail dan niet. Een goede Spam-filter kan hierbij nuttig zijn.

4. Vertrouw niet op een Anti-Spam filter
Anti Spam filters zijn nuttig maar kunnen slechts voor een deel hun werk doen. Spammers blijven naar methoden zoeken om niet herkend te worden, bijvoorbeeld door hun bericht in een afbeelding te plaatsen. Bovendien kan een Anti Spam filter een bericht als spam aanzien welke dat niet is en kan verloren gaan. Het is noodzakelijk om alle mail te checken ook als die door het anti spam filter in een aparte folder is geplaatst.

5. Publiceer niet zomaar een e-mail adres
Spam-robots proberen die contant te vinden op alle websites. Beter is het om een contactformulier te gebruiken of onze service op Bescherm E-mail

5. Gebruik niet info@metuwdomein.com
Indien u een eigen domein heeft gebruik dan niet namen zoals info, service, mail, postmaster, sales etc. etc. voor uw e-mail-adres. Dit zijn standaardnamen die de spammers altijd proberen met uw domeinnaam met een redelijke kans op succes.

7. Maar ik krijg al heel veel Spam en ik haat Spam.
Dan heeft u een probleem. De enige echte oplossing is om het e-mail-adres te verwijderen en een nieuwe aan te maken.

8. Gebruik een tweede of forward e-mail adres
Voor het geval dat u een service wil gebruiken zoals bijvoorbeeld gastenboeken of forums kan uw adres dan gepubliceerd worden voordat u het in de gaten heeft. Ook als u zich inschrijft bij een site die u niet geheel vertrouwt. U kunt hier een tweede minder belangrijk adres gebruiken die u eenvoudig kunt verwijderen zonder dat u al uw serieuze contacten moet inlichten. Indien u een eigen domein heeft kunt vaak heel eenvoudig een "forward-adres" aanmaken die alle mail naar uw echte e-mail adres doorstuurt. Als er op dit forward-adres uiteindelijk te veel spam binnenkomt, verwijdert u deze en maakt een andere aan. Uw echte e-mail adres kan gewoon blijven bestaan.

9. Koop nooit iets aangeboden in Spam
Blijkbaar zijn er nog altijd veel mensen die dit doen met het gevolg dat de spammers veel geld verdienen en doorgaan met hun praktijken.

10. Nooit e-mailbommen terugsturen
Probeer niet d.m.v. het terugsturen van grote hoeveelheden e-mail de spammer terug te pakken. Echte spammers zijn hier toch tegen gewapend. Bovendien bestaat de kans dat je een onschuldige e-mail gebruiker overlast bezorgt. Vaak worden e-mail adressen van willekeurige mensen gebruikt als afzender. Daarbij kunt u zelf snel terecht komen op zwarte lijsten als spammer.

11. Voorzichtig met berichten van banken
Wees extra voorzichtig met berichten zogenaamd afkomstig van banken of andere financiële instellingen. De laatste tijd is er een trend dat steeds vaker criminelen van Spam gebruik maken met als doel om u wachtwoorden etc. afhandig te maken. Bij twijfel, volg nooit de instructies in het bericht.

12. Doe niet mee aan het doorsturen van ketting-e-mails
Dit soort kettingen zijn een andere bron van adressen omdat veel mensen met de berichten lange lijsten met adressen doorsturen. Bovendien kan een ketting-bericht ook als Spam worden beschouw omdat er niet om is gevraagd.

Het is ongelooflijk maar er zijn nog steeds mensen die dit soort berichten geloven en ze werkelijk doorsturen. U kent ze waarschijnlijk wel, bijvoorbeeld dat "Bill Gates zijn fortuin weg gaat geven", "Hotmail dicht gaat", "Een nieuw allergevaarlijkst virus" of "een kind met zeer ernstige ziekte die geholpen zou kunnen worden met het doorsturen van het bericht". Er zijn té veel kettingen en het zijn allemaal leugens of onzin. Doe niet mee met het doorsturen. Stuur deze terug naar de zender en leg uit waarom doorsturen niet een goed idee is. Eventueel kan daarbij gewezen worden op deze página:
https://www.antispamweb.com/ik-haat-spam.htm#ketting

13. Gebruik geen "e-mail terug stuur"-diensten.
Er bestaan ook websites die (soms tegen betaling) alle mail verzamelen (spam of geen spam) die naar uw e-mail adres worden verstuurd en vervolgens een e-mail terugsturen waarna de zender eerst naar een website wordt geleidt waar handmatig een code moet ingegeven worden en vaak meerdere persoonlijke gegevens zoals voor- en achternaam etc. etc. Pas als al deze informatie is ingegeven wordt de e-mail doorgestuurd naar de ontvanger. Op zich is dit geen slecht idee maar AntiSpamWeb beveelt aan niet gebruik te maken van een dergelijke service.

Redenen:

A. Het is principieel onjuist om het probleem bij de onschuldige zender neer te leggen. Dat is simpelweg het verplaatsen van het probleem maar niet het oplossen. Er gaat nog steeds veel tijd verloren maar deze keer bij de alle onschuldige zenders i.p.v. de ontvanger.

B. Indien u diensten aanbiedt is het onprofessioneel om uw klanten met het probleem op te zadelen en zult u zeker een flink percentage van uw potentiële klanten verliezen die niet de moeite nemen om een e-mail te bevestigen.

C. Vertraging. Mogelijk leest de zender niet onmiddellijk zijn mail opnieuw en kan de bezorging van de e-mail ernstige vertraging oplopen.

D. Het is ook mogelijk dat de bevestigings-mail door anti-spam filters ook voor spam wordt aangezien omdat deze automatisch wordt verzonden en daardoor niet kan aankomen. Bovendien is het mogelijk dat als er 2 verschillende van deze soorten diensten een gebruiker elkaar een e-mail wilt sturen. Dat de ene dienst op een bevestiging dat het geen spam is wacht van de andere dienst en op deze wijze oneindig op elkaar gaan wachten. De e-mail van de zender zal dus nooit aankomen.

E. Er zijn vele websites die automatisch een e-mail sturen naar de mensen die zich daarvoor hebben ingeschreven. Dat is geen spam. Het gaat hier bijvoorbeeld om een bevestigingsmail met nuttige informatie zoals wachtwoorden etc. Er kan niet van de eigenaar van een grote website verwacht worden dat deze dagelijks handmatig grote hoeveelheden e-mail gaat bevestigen of iemand daar speciaal voor in dienst neemt. Dat zal deze ook niet doen en u ontvangt dus niet de mail met de voor u belangrijke informatie indien u gebruik maakt van een dergelijke service.

Indien iemand gebruik hier van maakt probeer dan uit te leggen waarom hier beter geen gebruik gemaakt kan worden. Eventueel kunt u als referentie deze página gebruiken:
https://www.antispamweb.com/ik-haat-spam.htm#mail

 

 
   

AntiSpam English AntiSpam Español AntiSpam Nederlands

Privacy Beleid

PayPal Alternatieven

mooie meisjes

dating

www.wistudat.net